rhodos-palace_header-01
rhodos-palace_header-02
rhodos-palace_header-03
rhodos-palace_header-04
rhodos-palace_header-05

Mediterrane keuken

De griekse keuken is een typisch mediterrane keuken die zich kenmerkt door het gebruik van ingrediënten als olijfolie, kruiden als oregano en laurier, veel groente, vlees en vis. Ruim 17 jaar geleden opende Rhodos Palace haar deuren en het restaurant heeft vanaf de start de pure, traditionele Griekse keuken gepresenteerd. Met een kaart die zelden wisselt, zorgen de Griekse koks van Rhodos Palace ervoor dat klanten precies weten wat ze kunnen verwachten. ‘We voegen af en toe een nieuw gerecht toe aan de kaart, maar werken veelal met dezelfde recepten en gerechten,’ legt mede-eigenaar Sotris Kontzes uit. ‘Dit vinden onze klanten prettig, al hun favoriete gerechten blijven zoals ze zijn.’ Deze filosofie zorgt ervoor dat Rhodos Palace een groot aantal vaste klanten heeft opgebouwd. ‘We hebben klanten die hier als klein jongetje van zes jaar al kwamen. Nu komen ze hier met hun gezin.’

Alleen de beste kwaliteit

Heerlijke grillgerechten als gyros, souvlaki en bifteki worden afgewisseld met de lekkerste ovengerechten, waarbij veel gewerkt wordt met aubergine en tomaat. ‘De Grieken gebruiken veel meer groente in hun gerechten, maar dan op een andere manier. We gebruiken bijna nooit boter en vet, maar altijd olijfolie, dit vormt de basis.’voor de kleintjes zijn er speciale kindermenu’s en ook de vegetariër heeft bij Rhodos Palace voldoende keus. in de keuken wordt uitsluitend gewerkt met producten van de beste kwaliteit. ‘We willen alleen het beste van het beste, hierin doen we geen concessies. Toch proberen we onze prijzen zo toegankelijk mogelijk te houden. Het liefst zien we dat iedereen bij ons kan eten, maar dan wel gerechten van topkwaliteit.’ Gasten van Rhodos Palace worden voorafgaand aan de maaltijd getrakteerd op een glaasje Griekse ouzo. En ook na afloop staat er een cocktail van Griekse likeuren, wijnen en frisdrank klaar. ‘We krijgen vaak de vraag hoe deze cocktail heet. Omdat wij deze helemaal zelf samenstellen, hebben we de cocktail maar de ‘Rhodos’ genoemd.’

Thuis opeten

Het restaurant biedt plek aan 280 mensen, waarvan de achterste zaal 120 zitplaatsen heeft. ‘Deze ruimte is ook te huur voor grotere groepen. Hier werken we dan vaak met lopende buffetten.’ Mensen die geen tijd hebben om uitgebreid uit eten te gaan, kunnen hun favoriete gerechten ook afhalen. ‘Dit doen tegen 15% korting op de gebruikelijke prijs. Vooral met mooi weer vinden mensen het prettig hun eten op te halen en lekker buiten in de tuin op te eten.’